Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Un discurs cu multe aflamuri, dar si multe intrebari.

Cred ca noul discurs al actualului chirias de la Cotroceni merita ceva mai multa atentie decit i se acorda. Fara a incerca sa fiu exhaustiv, voi puncta citeva aspecte ce mi se par demne de retinut:

1) Unii au privit ca pe o mare victorie a omului de rind „pasul inapoi” facut, vezi Doamne, de Basescu. Totusi, de nicaieri nu reiese ca acesta ar fi renuntat la realizarea obiectivelor sale, iar „pasul inapoi” poate ca nu e decit o usoara fandare menita sa detensioneze, pentru moment, situatia. Sa revedem anuntul facut:

„Cam aceasta este decizia pe care am luat-o, să cer primului-ministru retragerea proiectului de pe site-ul Ministerului Sănătăţii şi cu asta încheierea dezbaterii”.

Nici retragerea de pe site, nici incheierea dezbaterii nu sint, ele insele, mari motive de bucurie, nu credeti?

2) Asa cum ne-a obisnuit, T.B. pozeaza intr-un martian mic si nevinovat, care constata acum uimit nenumaratele tare ale sistemului de sanatate din Romania:

„Sistemul este lipsit de performanţă …, sistemul este lipsit de proceduri şi este subfinanţat. De asemenea, sistemul este beneficiarul, între ghilimele, al unui monopol de stat, …sistemul este politizat, sistemul este ineficient în administrarea fondurilor, sistemul este afectat de corupţie”.” Deci, în acest sistem, corupţia, din acest punct de vedere, în sistemul de stat funcţionează din plin şi în niciun caz românii nu sunt egali din punct de vedere al şanselor în sistemul actual”. „ …eu vă spun că, în acest moment, aceşti privaţi pe care îi suspectaţi că vor prelua banii publici se înfruptă, mai bine ca oricând, din banii publici sub umbrela sistemului de stat” Asadar, acum, mai bine decit in 2004, nu?

Toate ar fi bune si frumoase, daca ne-ar spune in ce tara a fost dinsul in ultimii 7 ani si de ce, daca tot a cistigat alegeri fluturind stindardul anticoruptiei, critica acum, atit de vehement, coruptia din sistem. Si cine l-a impiedicat sa se apuce mai devreme de treaba.

3) Basescu incearca sa bage sub pres problema patrunderii firmelor private in sistemul de sanatate si accesul acestora la banul public.

„O altă poveste puternic susţinută este că se vor înfrupta privaţii din banii de sănătate sau băieţii deştepţi”. „O altă minciună care să discrediteze proiectul de lege este legată de ideea că aceiaşi bani vor fi utilizaţi, dar de data aceasta ei vor fi gestionaţi de firme private”. Poveste?? Minciuna?? Nicidecum, caci T.B. uita, un pic mai la vale ce-a spus, contrazicindu-se flagrant:

„nu cred că cineva ar concepe să pună la dispoziţie bani publici unor firme de asigurări private, …, fără ca acestea să fie reasigurate sau să formeze un depozit de garantare”

Adica nuuu, nici pomeneala, … decit daca

4) Intr-un acces de sinceritate, Basescu recunoaste ca noua lege urma sa infiga mai adinc mina in buzunarul cetateanului (prin largirea bazei de impozitare sau prin asigurarile suplimentare). M-a amuzat amar ideea sa ca ar mai exista si o a 3-a sursa , aceea a creditelor bancare pentru spitale (alea transformate in societati comerciale!). Asta gindindu-ma ca daca, la un moment dat, S.C. Spitalul S.R.L. nu-si poate plati imprumutul, se scoate la vinzare (pe a xshpea parte din valoare) cu bolnavi cu tot!

 

Inchei cu citeva vorbe despre mitingul de azi, care m-a dezamagit prin numarul mic de participanti si prin lipsa aproape desavirsita a organizarii si a gindirii tactice. Dar dezamagirea mea cea mare se leaga de absenta totala a „societatii civile”. Unde sint barbatii neamului, unde sint intelectualii de calibru, cei care prin statura lor morala ar putea capacita masele, ar putea limpezi ideile si canaliza optiunile?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu