Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

marți, 27 aprilie 2010

Consultari sau insultari?

Formal, Traian Basescu a invitat partidele parlamentare la consultari. De fapt, actualul chirias de la Cotroceni le-a chemat la insultari! Mai exact, le-a chemat ca sa le dea tema pentru acasa si, evident, termene! Ceea ce este, in orice tara democratica, o insulta la adresa parlamentului si la adresa democratiei, in general. Dar cui ii pasa?

Si, fiindca tot erau adunati acolo, susamintitul a profitat de ocazie sa adauge, la sirul lung de jigniri "oferite" romanilor, inca una. Una mica, dar ... voinica.

"In tara asta, glumeste numai cine vreau eu. Si cind vreau eu"- a parut sa spuna el, cind prea tinarul Ponta a dat sa iasa din rind. "Si rid doar eu"- ar fi putut sa adauge. Dar nu mai era nevoie, ca si-asa nu ride altcineva la bancurile lui, care-i plac atit de mult.

Poate ca nu m-as fi apucat sa scriu despre acest moment, daca el nu ar fi oficializat, ca sa zic asa, o situatie aparent paradoxala: in Romania, pare a fi  mult mai putin interesanta competitia dintre putere si opozitie decit cea dintre opozitie si ... opozitie.

Asta din doua motive: unul ar fi ca actuala putere nu pare sa aiba timp de competitii, fiind mult prea ocupata cu bagarea crizei sub pres; al doilea este faptul ca PNL-ul lui Antonescu pare sa fi hotarit sa-si ia rolul in serios, in timp ce PSD-ul lui Ponta s-ar zice ca inca nu si-a revenit de pe urma puternicei hemoragii de primavara.

Decizia liberalilor de a-l lasa cu ochii in soare pe Basescu poate fi considerata, intr-adevar, un punct important marcat de "galbeni". Au, oare, social-democratii, o replica pe masura?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu