Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

vineri, 10 februarie 2012

Scrisoare intredeschisa - lui Victor Ponta

Domnule Victor Ponta,

Daca aveti cea mai mica indoiala ca discursul dvs. la investirea noului guvern a fost in regula, va rog sa cititi rindurile de mai jos. Si, vorba soldatului rus, daca nu, nu!

In ce calitate va scriu? In calitate de roman a carui demnitate a fost calcata in picioare de catre actualul chirias de la Cotroceni si de catre clica lui, si care considera ca USL-ul este ultima sansa, pentru milioanele de romani aflati in situatia mea, de a pune capat, pe cale pasnica, celei mai negre perioade de dupa decembrie 1989. Milioane de romani ale caror sperante nu aveti dreptul sa le spulberati. Fiindca, dupa cum stiti, de la dragoste la ura nu-i decit un pas.

De ce va scriu? Fiindca INCA mai cred in intentia dvs. ferma de a va respecta intocmai angajamentele asumate in fata tovarasilor de coalitie si in fata atitor cetateni care sustin USL-ul. Si fiindca, prin prezenta dvs. in parlament, dar mai ales prin continutul discursului tinut acolo, ati „reusit” ceea ce politrucii puterii se chinuie de atita amar de vreme si nu reusesc: sa zdruncinati increderea celorlalti membri ai opozitiei in unitatea coalitiei si increderea romanilor necajiti in ziua in care valorile democratice vor fi, din nou, repuse in drepturile firesti pentru un stat al U.E.

Inca mai cred ca nu ati anticipat efectele toxice ale discursului dvs. dar, desi raul s-a produs deja, macar o parte din el ar putea fi reparat. Cum? Fiti uman! Acceptati ca ati gresit si cereti scuze publice tuturor acelora a caror incredere in dvs. a fost pusa, astfel, la incercare.

Dar de ce sustin ca ati gresit?

Sint un om al stiintelor exacte si nu fac astfel de afirmatii grave fara sa am argumente. Iata-le:

1) Ati manifestat si exprimat explicit o bunavointa si o solicitudine cu totul exagerate fata de M.R. Ungureanu, omul tocmai sosit pentru a oferi o gura de oxigen lui Traian Basescu, pentru a-l scoate din impas. (V-as sfatui sa nu incercati vreodata sa explicati cuiva ca M.R.U. NU este omul lui Basescu.) Dar parca era valabil, cindva, dictonul care zicea ca „les amis de mes amis …”

2) Ati ocolit cu grija toate intrebarile pe care AR FI TREBUIT sa i le puneti, si pe care Crin Antonescu, de exemplu, i le-ar fi pus cu siguranta. O sa va dau doar citeva exemple:

- de ce s-a apucat sa-si faca guvernul (vorba vine), din postura de sef – in functie - al unui serviciu secret, in pofida prevederilor Legii Sigurantei Nationale?

- de ce a acceptat ca unii dintre noii ministri sa se prezinte in fata parlamentului, pentru validare, fara a avea avizul comisiilor?

- citi dintre noii ministri fac parte din guvern pentru ca M.R.U. i-a dorit acolo?

- cine si cind i-a scris premierului programul de guvernare?

- ce l-a determinat sa accepte nominalizarea unor persoane cu pregatire, competenta sau experienta cel putin discutabile, in niste domenii de complexitate si importanta extreme?

3) Ati vorbit noului premier despre „un respiro” pe care-l va primi. In numele cui ati facut-o? Cine v-a mandatat?

4) L-ati asigurat pe premier de sprijinul opoziţiei pentru solidizarea (!?) DNA. Sub eterna si fascinanta conducere a lui Daniel Morar?

5) „Veţi avea tot sprijinul din partea noastră, cel puţin a PSD” – l-ati asigurat, privitor la taxarea marilor averi. Domnule Ponta, ca sa citez oameni celebri, „suna ca dracu’!”, acest „cel putin a PSD”. Nu credeti c-ar trebui sa explicati ce-ati vrut sa ziceti?

6) V-as propune sa meditati asupra unui aspect, poate mai important decit ar parea.

Putem accepta, ca o ipoteza de lucru, ca multi parlamentari au avut, pina in ultima clipa, indoieli cu privire la oportunitatea validarii acestui guvern.

Excludeti ipoteza ca macar unul dintre ei s-a decis sa voteze guvernul abia dupa ce a auzit de la unul dintre liderii USL ca "îmi doresc să aveţi o guvernare bună", "Îl felicit pe domnul M.R.U.", "mă bucur pentru dumneavoastră", "Veţi avea tot sprijinul din partea noastră" etc, etc.?

Dar daca au fost, sa zicem, 2? Poate 3? Ei? Ca 4, deja ar fi prea mult sa presupun.

Ar mai fi multe de spus pe marginea „interventiei dvs. cu premierul”. Eu as mai aminti aici doar o afirmatie de-a dvs. care ridica mari semne de intrebare. „Justiţia noastră este în acest moment perfect funcţională la standarde europene”. Ce faceeee?

Cred ca multi romani ar fi curiosi sa stie ce-ati vrut sa spuneti. Poate chiar si dvs.!

Daca argumentele mele vi se vor parea valide si suficiente, sper ca veti avea o reactie.

Cu stima, un roman

P.S. Daca ar fi doar laudele cvasiunanime ale portocaliilor la adresa discursului dvs., si tot ar fi destul ca sa va faca sa intelegeti ca lucrurile nu sint chiar in regula

Enhanced by Zemanta

14 comentarii:

Popateapa spunea...

Domnule Victor Ponta m-aţi dezamăgit profund!
“Ecs. sale ministru Justiției

București

Costăchel Gudurău liberat az dimineață lipsă probe intenție asasinat. Împăcat cu directoru. Pupat toți piața endependenți. Mâne sară logodna Raul madam Atenaisa Perjoiu. Dânsa renunțat orce pretenție revandicare paraferna de la Albert Gudurău, dând înscris primit toată suma.“

Adineaori ora două post meridiane avocatul statului Pamfil mort subit cafine central. Medic primar constatat caz apoclepsie celebrală.

În considerația vechimi mele di magistrat procuror de aproape douazăci și trii di ani, fiind înaintat în vârstă și o familie numeroasă devenind misiunea de minister public pre gră pentru mini, vă rog respectos a mi se acorda mie postul de avocatu statului, pe care o voiu îndeplini cu zel și activitate. Binevoiți etc.

Vechiu procuror trib. X…

Telegrame
de Ion Luca Caragiale

Mi-aduc aminte cum, domnul Victor Ponta, a făcut referire, în multe ocazii, la cozile de topor pe care le-ar putea avea PDL, în cadrul USL. Solicita vigilenţă! Acum, domnule Victor Ponta, vă întreb eu, cine este coada de topor? Nu sunt un nihilist şi nici un opozant orb, cu ochelari de cal. Îmi place să cred că PSD nu are numai susţinători cu ochelari de cal, aşa cum sunt cei de la PDL. Domnule Victor Ponta, m-aţi făcut să mă simt părăsit , înşelat, acum, când prin discursul dumneavoastră aţi făcut pactul cu diavolul. Chiar, susţinerea condiţionată, a unui slugoi, al lui Traian Băsescu, m-a speriat. Probabil coloana vertebrală, a dumneavoastră, a suferit unele deplasări patologice, ca urmare a accidentelor avute, la concursurile auto la care ați participat.

Mi-aduc aminte de mitingul din 19 ianuarie 2012. Chiar dacă sunt PSD-ist, prin convingere, am participat şi am fost înconjurat de prieteni liberali. Când vi s-a dat cuvântul, în jurul meu, printre urale se amestecau tot mai tare huiduielile “uuuuoooooooooo”. Când a trecut pe lângă noi, Mazăre cu ai săi, mulţi dintre cei care eram în coloană, la locul nostru, am aplaudat. Îmi vine acum în minte episodul cu Oana Niculescu Mizil, când l-a susţinut pe domnul Mircea Geoană. Toată lumea a sărit asupra ei, ca asupra unei rebele. A avut tăria de a-şi susţine puntul de vedere.

Acum dumneavoastră aţi încălcat grav disciplina de partid. Aţi vorbit în nume propriu, dar scuzaţi-mă, sunteţi liderul ales al PSD, copreşedinte al USL. Cum Traian Băsescu nu are voie să vorbească în nume propriu, cât este Preşedintele României, nici dumneavoastră nu sunteţi supus altui regim, la o scară mai mică. L-aţi acuzat pe Mircea Geoană că s-a erijat în reprezentantul opoziţiei. Vedeţi similaritatea situaţiilor?

Azi văd de ce domnul Adrian Năstase a ajuns să fie condamnat de oastea diavolului. Şi-a menținut verticalitatea, nu a cedat şantajelor şi altor porniri de moment.

Păcat domnule Victor Ponta, aţi frânt multe idealuri şi speranţe ale oamenilor cinstiţi.

Popateapa spunea...

Faptul ca aveţi blogul pe blogspot ma
îmi îngreunează vizitele.

FuXi spunea...

Am o întrebare. De ce nu a fost și Antonescu să-și pună și el întrebările?

Augustin Radescu spunea...

@ Popateapa
Nimeni nu-i (chiar) perfect :)

Augustin Radescu spunea...

@ FuXi
Singurul raspuns valid il stie doar Antonescu. Dupa parerea mea, cu puterea portocalie n-ai ce vorbi: oricum, o sa faca doar ceea ce stie. Iar ceea ce stie, se vede: telegondole fara turisti, parcuri in paduri, terenuri de fotbal in panta, segmente de drum de niciunde catre nicaieri, bazine de inot cu portile sudate, plus bunuri si servicii mai scumpe de 3-4 ori decit in alte tari ale Europei.
Ce sa le mai spui astora?

renata spunea...

Scrisoare deschisă perfectă, Augustin!
O grămadă de oameni capabili scriu pe blogulile lor, ca să nu înnebunească, în vreme ce o grămadă de incapabili, făcuţi oameni de presă, ne înnebunesc sistematic, din prostie, din rea-voinţă, din plictiseală.

Augustin Radescu spunea...

Renato, ai spus un lucru tare trist:
"O grămadă de oameni capabili scriu ....ca să nu înnebunească".
Intr-o tara normala, ar trebui sa scrii (oriunde) ca sa se intimple ceva, nu doar asa, ca sa nu innebunesti. Daca mai stiu eu ce inseamna "normal"!

renata spunea...

Păi... o fi trist, dar e adevărat. Din păcate. Deocamdată nu schimbăm nimic scriind spre a nu înnebuni. Mi-e teamă că nici mai încolo nu vom schimba nimic, scriind.
Degeaba băgăm noi cărbuni ca fochistul, dacă doar mecanicul are acces la butonul frână.


Punctul şase... Nu cred că discursul a avut un asemenea impact, dar nu fiindcă n-ar fi putut să aibă, ci fiindcă votanţii sunt gata programaţi, înainte de-a intra în sală.
De ce zic asta: când s-a aruncat omul ăla de la balcon, în semn de solidaritate cu NEAŞTEPTATUL, cu IEŞIREA ZILEI DIN TIPARE, parlamentarii ar fi trebuit, măcar, să părăsească sala şi Boc să vorbească la scaune goale şi la caii lui verzi de pe pereţii goi ai cutiei sale craniene.
Dar au rămas. Conform progrămelului inoculat. Au nivelat întâmplarea şi au rămas acolo. Ca nişte maimuţici dresate care ştiu că, dacă nu merg cu bicicleta pe sârmuliţă, nu capătă păpică.

Augustin Radescu spunea...

Refuz sa cred ca TOTI sint in halul asta. Si daca ma consideri timpit, lasa-ma sa mor timpit, cu credinta ca intre 2 sute si nu stiu citi dracu sint ei acolo, or fi 2-3, POATE 4?,pe care ii minca in cur sa voteze invers. Si poate Ponta le-a taiat macaroana. Desigur, poate NU!

Anonim spunea...

Constat cu regret ca nu ai urmarit discursul lui Ponta. TOATE INTREBARILE sugerate la punctul 2 AU FOST PUSE. Au fost chiar mai multe. Si pe care le-ar fi pus si Antonescu.

PS

Tonul civilizat al lui Ponta nu este de condamnat. Este discutabila curtoazia relativ exagerata. Si poate si prezenta lui Sarbu. Dusa pe post de observator trebuia sa se afle acolo.

PPS

Am contactat astazi 15 "indignati" care au criticat dur discursul. Printre acestia si 4 deputati PNL. NICI UNUL nu a ascultat in direct (sau inregistrat) discursul. Au reactionat dupa stiri din media. Orice alt comentariu este inutil

Augustin Radescu spunea...

@ Anonim
(sincer imi displace anonimatul, dar hai, de data asta)
1. E adevarat, nu am ascultat discursul, ci am citit transcriptul. Daca a fost masluit, (ceea ce ar trebui sa genereze un scandal, nu?) da-mi un link unde as putea asculta inregistrarea video.
2. Faptul ca a pus sau nu acele intrebari e printre cele mai benigne. De ce nu ma contrazici in privinta a ceea ce a spus?

renata spunea...

Augustine, eşti un idealist!
Eu cred că PDL-ul a ajuns în asemenea hal, încât a fi membru pdl, parlamentar pdl este, în sine, o ruşine. Dacă mai ai un dram de minte şi caracter şi eşti azi în PDL, primul lucru pe care îl faci, de urgenţă, este să fugi din partidul ăla unde vezi cu ochii, cât mai repede. Dar, dacă nu simţi asta, atunci cu siguranţă nu-ţi trece prin minte să votezi ÎMPOTRIVĂ.

Augustin Radescu spunea...

Renato, la injuraturi nu raspund! Decit daca vin din partea ta.
Acu fo 90 de ani, cind aveam 9 si citeam prima data "In fata steagului" (ti-amintesti? am mai scris despre asta)cred ca am luat un virus, ceva. Nu cred ca se numeste idealism, poate nici nu are nume, ca-i prea complicat.
Hai, ca am luat-o razna.
Alo, duamna, acilea ie un blog serios, nu ce crezi matale! Lasa strimbele!

Maximmouse spunea...

Vecine,eu am auzit discursul, concluzia a fost una singura:


PONTA ,DEMISIA!


In fata mea ponta si-a mancat omenia, nu mai am incredere, absolut de loc!

Trimiteți un comentariu