Ba mirlane, poporul roman, daca te-a votat, te-a votat presedinte, ba, nu imparat!!! Mincinooooosuuuleee!

Tineti minte 3rei cuvinte:

CAPRA VECINULUI MOARE, DAR NU SE PREDA!!

duminică, 8 ianuarie 2012

Ai grija ce-ti doresti, ca poate ti se intimpla!

Tot mai multi romani se declara satui pina-n git de jaful generalizat devenit un adevarat modus vivendi al mai-marilor zilei. Din ce in ce mai multi isi doresc ca 2012 sa fie anul in care puterea portocalie se va prabusi ca un castel din carti de joc. Tensiunea se acumuleaza zi de zi, ceas de ceas.
In timpul asta, imbuibatii care ne conduc nu mai stiu ce sa mai nascoceasca pentru a supravietui, pe actualele scaune, si dupa viitoarele alegeri parlamentare. Ii ingrozeste ideea ca ar putea fi deconectati de la conductele pe care le vine, din haznaua statului, huzurul.
Sint sigur ca fiecare dintre ei a incercat sa-si imagineze cum ar arata ziua in care ei nu vor mai fi ministri, prefecti, secretari de stat, parlamentari, sefi de deconcentrate etc., etc.
Si s-au ingrozit, de parca asa s-au nascut si asa ar trebui sa moara. Asta fiindca bunastarea cistigata usor, fara competenta sau studii, fara inteligenta sau onestitate, fara munca sau sacrificii, se transforma, inevitabil, intr-un drog din ghearele caruia nu mai poti scapa.
Daca i-as fi putut suspecta de inteligenta, m-as fi mirat ca nu se gindesc la ceea ce-i asteapta dupa ce vor reusi ceea ce-si doresc, adica sa cistige alegerile.
Fiindca, e la mintea cocosului (nici un apropo!!), dupa alegeri romanii vor fi, si in continuare, tot mai saraci. Prostiile, hotiile sau incompetentele guvernantilor vor fi decontate TOT de catre omul de rind, care abia isi mai tiraste zilele sub povara din ce in ce mai grea a jugului portocaliu.
In curind, va fi de ajuns o scinteie. Mamaliga poate exploda a doua oara. Si-atunci, sa-i fereasca Dumnezeu! De-asta ma intreb: oare, chiar si pentru binele lor, n-ar fi mai bine sa piarda alegerile?

9 comentarii:

Anonim spunea...

Sigur ca ar fi mai bine dar ei nu mai pot sa inteleaga asta

Augustin Radescu spunea...

Cum spuneam, nu de inteligenta ii suspectez, ci doar de o smecherie tipica astora ce umbla cu alba-neagra sau iti intorc portofelul in RATB. Si pare ca dorinta de a se imbogati peste noapte, fara nicio limita si prin orice mijloace, este, la ei, mai puternica decit chiar instinctul de conservare. Ramin, insa, la convingerea ca, in viata, totul se plateste!

Bibliotecaru spunea...

Din păcate mai toată lumea vrea să plece portocalii şi atât. Mi-aş dori însă ca cei ce vor să plece portocalii să se gândească, nu neapărat la o culoare substituită, ci la un altfel de viaţă politică în România, o viaţă în care abuzul să nu mai fie posibil. Cât timp abuzul este permis în funcţionarea societăţii, cât timp democraţia nu sancţionează cu promptitudine orice derapaj de la normalitate, lucrurile vor aluneca cu rapiditate tot înspre această folosire a posturilor spre interesul personal şi de grup. Toate abuzurile instituţionale folosite de echipa care este astăzi "la butoane" au devenit cutume pentru cei ce vor urma. La un moment dat tentaţia va veni. Singura soluţie este pedepsirea aspră, foarte aspră, a celor care au "greşit" până acum. După cum merg lucrurile însă, acest lucru nu se va întâmpla.

Augustin Radescu spunea...

Stimate domn, departe de mine gindul de a va suspecta ca ati simpatiza, fie si doar in secret, cu pedeleii (sau, ma rog, o parte dintre ei, care se cred urmasii lui traian). Totusi, in postarea dvs. regasesc nuante din teza atit de draga lor, aceea ca toti au furat, toti sint hoti, toti sint la fel. (Cu concluzia subinteleasa ca, daca toti sint la fel, n-are niciun sens sa-i schimbam, nu?)
Fara indoiala, abuzuri sau furaciuni s-au petrecut in toate regimurile de pina acum. Niciunul n-a avut, insa, curajul sa ne spuna in fata ca 80 = 160. (Si, evident, acesta este doar un exemplu, care ilustreaza maniera NOUA de a folosi puterea in scop de partid) Aceasta OFICIALIZARE a falsificarii adevarului (PENTRU CA PUTEM!!), care nu se regaseste in niciunul dintre regimurile anterioare, diferentiaza ESENTIAL puterea portocalie de toti ceilalti de pina acum si pune, pur si simplu, democratia intre paranteze! Iata de ce actuala putere TREBUIE SA PLECE, indiferent cine ar veni in loc.
Sigur, abuzurile sau furaciunile DOVEDITE trebuie pedepsite. Trebuie puse la punct mecanisme care sa limiteze, pe cit posibil, derapajele. Aceste lucruri nu pot fi realizate, insa, peste noapte si, in niciun caz, cu ACESTI oameni la putere!
Cred, totusi, ca Ponta si Antonescu merita macar prezumptia de bune intentii.
Si, la urma urmei, cine altcineva?
P.S. De fapt, dvs. doriti sau nu ca USL-ul sa cistige alegerile?

renata spunea...

Augustine, dacă mă sperie ceva, cu adevărat, e că românii au început să îmbrăţişeze ideea că toţi sunt la fel, în mod sincer, deci nu vor mai ieşi să voteze nici măcar răul cel mai mic.
Nu ştiu ce vrea să zică Bibliotecaru. Poate vrea să zică de bine. Habar n-am! Dar dacă mâine contracandidatul lui Băsescu ar fi Vadim, l-aş vota. De curiozitate. Să văd cum introduce dictatura unul care ŞTIE când a domnit Ştefan cel Mare (şi Sfânt!), faţă de ăsta care caută ceai de gălbenele pe Gugăl şi dă de Herodot.

Augustin Radescu spunea...

Renato, eu cred ca inca nu e tirziu sa se faca ceva. Asta-i vestea buna! A proasta e ca aia care ar trebui sa faca, adica opozitia de carton, mai mult nu-i! Ca noi, pe bloagele astea lesinate, degeaba zbieram! tot astept sa aud de la mintosii astia ai partidelor din USL, dar si ai "societatii civile", sa ne spuna ce-i de facut. Dar fapte, nu filosoficarii!!

Vania spunea...

Va fi un an interesant, oricum...

Bibliotecaru spunea...

@ Augustin Radescu

Nu este vorba că toţi au furat, este vorba despre faptul că România nu a avut profesori de democraţie, toţi au învăţat după ureche şi, oricât s-au străduit, democraţia românească seamănă foarte mult cu "democraţia" de dinainte de 1989. Unii sunt mai oneşti, alţii sunt mai puţini oneşti, unii sunt mai aroganţi, alţii mai puţini aroganţi, unii sunt mai captivi în grupurile de interese, alţii sunt ceva mai puţini interesaţi de asta... nimeni nu simte însă intim democraţia şi funcţionarea normală a societăţii, aşa cum este descrisă de sistemul instituţional românesc.

Noi avem nevoie de pionieri deschizători de drumuri, avem nevoie de politicieni care să nu abuzeze, avem nevoie de un sistem care să se auto-regleze, avem nevoie de eroi care să-şi asume, din start pierderile personale ca să fie bine poporului.

AVEM NEVOIE DE POLITICIENI CARE SĂ NU DOREASCĂ CÂŞTIGAREA ALEGERILOR, ci să dorească a fi de ajutor cetăţeanului, fără nici un răsplată. Numai astfel de oameni pot fixa un prim etalon al normalităţii.

Anonim spunea...

Si eu l-as vota Renata
"Să văd cum introduce dictatura unul care ŞTIE când a domnit Ştefan cel Mare (şi Sfânt!), faţă de ăsta care caută ceai de gălbenele pe Gugăl şi dă de Herodot."

Trimiteți un comentariu